IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът отчужди имоти за разширяването на пътя от Пловдив до Асеновград

Отчужденията и ремонтът на трасето се забавиха заради липса на финансиране

15:38 | 25.06.14 г.
Кабинетът отчужди имоти за разширяването на пътя от Пловдив до Асеновград

Правителството отчужди имоти и части от имоти - частна собственост, необходими за разширяването на пътя от Пловдив до Асеновград. Участъкът, който е част от второкласния път Пловдив – Смолян, се рехабилитира с пари по програма „Транзитни пътища V“, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Отчуждените имоти са в землищата на селата Крумово и Брестник, в община "Родопи", гр. Куклен и кварталите "Горни Воден" и "Долни Воден" в Асеновград. Финансирането на процедурата по отчуждаване се осигурява от Агенция "Пътна инфраструктура".

Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано по реда на АПК в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица, посочват още от пресслужбата на кабинета.

Предвижда се отсечката от Пловдив до Асеновград да бъде разширена заради натовареното движение.

Още през 2011 г. Комисията за земеделските земи към Министерството на земеделието и храните одобри предложението на тогавашния областен управител на Плавдив за промяна на предназначението на земеделските земи по протежение на трасето. Заради липсата на финансиране обаче отчужденията се забавиха, което наложи отлагането на строителните дейности.

Част от рехабилитацията на пътя Пловдив – Смолян е и изграждането на обхода на Чепеларе, което тръгна в началото на април след десетгодишно прекъсване. Отделно се ремонтира 14-км участък от пътя Чепеларе – с. Соколовци, като финансирането е осигурено от Програмата за трансгранично сътрудничество България-Гърция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още