IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелската верига Accor открива голф и спа комплекс край София през 2022 г.

Брандът Pullman влиза за първи път в България като част от новия комплекс Okol Lake Park

13:39 | 25.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Accor</em></p>

Снимка: Accor

Нов петзвезден голф и спа комплекс ще се появи на 30 км югоизточно от София през 2022 г. Pullman Okol Golf Resort & Spa ще бъде управляван от компанията Orbis, която е дъщерното дружество на френската хотелска верига Accor в Източна Европа.

Петзвездният хотел ще разполага със 149 стаи и 40 брандирани жилища Pullman Living заедно с 4900 кв. в луксозна спа зона с вътрешен и външен басейн, разположен на покрива. Pullman Okol Golf Resort & Spa ще разполага и с конферентен център с площ от 1900 кв. м и капацитет за организиране на събития до 500 души. 

„Имахме нужда от силен премиум бранд като Pullman, за да съчетаем съвременен дизайн и архитектура с природни красоти и запомнящи се моменти“, казва Валентин Каназирев, основен инвеститор в Okol Lake Park.

Голф игрището ще бъде с дължина 7000 ярда и ще се намира на 1000 метра надморска височина на площ от 650 декара с гледки към ски пистите на Боровец и язовир Искър.

„България, както целият регион на Югоизточна Европа, предлага изцяло непознати дестинации както за бизнесмени на път, така за пътуващите за удоволствие“, отбелязва Франк Реул, ръководител на отдел „Развитие“ в Accor за Източна Европа.

В момента Accor управлява 4800 хотела по света, включително почти 3000 хотела в Европа. С 1150 хотела в процес на строеж стратегията на компанията е да ускори развитието на хотелиерския си бизнес, както чрез цялостен растеж, така и чрез придобивания.

Групата вече управлява два хотела в България: Novotel Sofia, собственост на „Маркан Холдинг“ АД, и ibis Sofia, като е напът да открие и първия си луксозен бутиков хотел в България – MGallery, в Пловдив през март 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още