IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елитните източни квартали привличат купувачите с по-високи бюджети

Интересни нови предложения се съсредоточават на ул. Тинтява в Изгрев

10:52 | 09.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Елитните източни квартали привличат купувачите с по-високи бюджети

Въпреки очакванията за спад на пазара на жилищни имоти след Covid, активността в София остава висока, а броят на реално сключените сделки продължава да расте при стабилни цени, най-вече в новите зони на елитните квартали. Това сочат наблюденията на инвестиционната компания Green Life City Home. Проектът на компанията на ул. Тинтява привлича купувачите с по-високи бюджети заради утвърдения имидж на района, удобната локация и добрата възможност за избор на различни по големина функционални жилища.

„Младите семейства са основните купувачи в района. Те имат потребност да бъдат част от общност, която има сходен социален статус и споделя начин на живот. Проектът ни има потенциала да удовлетвори именно тази потребност. Затова и запитванията са предимно от работещи в IT и аутсорсинг сектора, собственици на среден бизнес и мениджъри в големи компании, които разполагат с по-големи бюджети и търсят не просто жилище, а стил на живот”, казва Христина Чернева, изпълнителен директор на направлението за градски имоти Green Life City Home.

Според нея, освен локацията, важни за клиентите условия са качеството на строителството и устойчивостта на инвестицията във времето.

„Новият ни проект 80‘Тинтява отговаря на търсенето в този сегмент, като предлага премиум апартаменти в елитен район с изградена инфраструктура и транспортни връзки. В него купувачите получават среда, съобразена с динамиката на града - близост до парк, бърз и лесен достъп до центъра и ключовите бизнес зони на града, обособена част с подбрани търговски обекти и офис площи с отделен вход“, добавя Христина Чернева.

На разположение в 80’Тинтява е и вътрешен парк с цветни алеи и тематична градина, богато озеленена, както и вътрешни кътове за отдих и разходка. Апартаментите са разпределени в 2 жилищни секции, с различни височини и много въздух, многообразие от разпределения, изложения, функционалност и етажност.

Работещите в IT и аутсорсинг индустрията търсят да закупят първото си собствено жилище и са склонни да инвестират повече средства, за да получат по-високо качество и комфорт. Вторият тип клиенти са хора със собствен бизнес и мениджъри в големи компании, които искат да повишат стандарта си на живот чрез преместване в по-висок клас жилище.

„Предназначението на жилището е много повече от място за живеене. Новите условия изискват пространство за всички членове на семейството, оптимално разпределение и функционалност на помещенията. Ако днес домът заема ролята на офис, то утре може да се превърне в училище или зала за тренировка. Затова клиентите все по-рядко са склонни на компромис и искат максимано да подсигурят комфорта и удобството си“, пояснява Христина Чернева.

Апартаментите в 80‘Тинтява се открояват с индивидуално разпределение и правилни, ортогонални форми за повече гъвкавост при организиране на интериорното пространство.

Общите части в сградите са елегантно обзаведени с модерни каменни настилки, барисол и ръчно изработени мебели. Външният облик на 80 Тинтява залага на съвременни екстериорини решения, окачена вентилируема фасада – комбинация от камък и стъкло. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още