IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Няма изкуствено завишаване на цените при наемите в София

Ако трендовете на пазара на жилища под наем в София се запазят, в дългосрочен аспект наемателите ще станат силната страна, смята Цветослав Христов

22:30 | 25.07.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

При цените на наемите на жилища в София не се наблюдава изкуствено завишаване, заяви Цветослав Христов, управляващ партньор в Antre Real Estate, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

„Процесите, довели до тези цени, са факт от много време. Икономиката също влияе, по-високите заплати, по-високата покупателна способност. Миграционните процеси към София са непрекъснати“, сподели той.

Според него ако трендовете на пазара на жилища под наем в София се запазят, в дългосрочен аспект наемателите ще станат силната страна.

„От 2-3 години насам имаме устойчив тренд на издаване на все повече и повече разрешителни за строеж – съответно все повече сгради се строят и влизат в експлоатация, а голяма част от апартаментите в тях са купени с цел инвестиция... Това води до момента, в които много жилища са пуснати на пазара по едно и също време, докато търсенето не расте толкова значително“, подчерта Христов.

Традиционно търсени квартали в столицата са „Лозенец“, районът на „Докторска градина“, а нови такива са „Кръстова вада“ и като цяло южните райони, посочи експертът.

Според него развитието на пазара от началото на годината е устойчиво и ще остане такова.

„До края на 2019 г. няма да има колебания на имотния пазар, темповете ще останат същите, цените и банковото кредитиране също няма да претърпят промени. Дори да има колебания, те ще са малки“, коментира още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 27 rate down comment 2
nkavrakov1982
преди 4 години
Смее ли да каже че има изкуствено завишаване на наемите като цялата му собствена агенция за недвижими имоти Антре се храни на 70 %, от наеми,да попитам аз??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още