IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добромир Ганев: В края на годината ще има известен спад на цените на имотите

Новото строителство намалява, което ограничава натиска върху пазара, посочи председателят на Национално сдружение "Недвижими имоти"

16:21 | 08.09.20 г. 2
Добромир Ганев: В края на годината ще има известен спад на цените на имотите

Данните в края на годината ще покажат известен спад на цените на имотите, прогнозира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria в предаването “В развитие” Добромир Ганев, председател на Национално сдружение "Недвижими имоти". По  думите му жилищният сегмент на пазара вероятно ще се възстанови най-бързо.

Ганев определи като “добър” имотния пазар в България на фона на коронакризата.

Обемът от сделки е значителен на фона на ограниченията и последвалата икономическа криза. Пазарът е нелош с обективните спадове”, посочи председателят на Национално сдружение "Недвижими имоти“.

Експертът отбеляза, че обемът на започнато ново строителство намалява, което ограничава натиска върху пазара.

“Пазарът е добър след месеците, в които много трудно се случваха нещата по отношение на огледите, офертирането и приключването на нови сделки”, коментира Ганев.

Потребителите в сектора носят своята отговорност в процеса по избор на компания, която да ги представлява. На пазара има много дружества, които работят професионално, но и такива, които използват нелоялни практики с цел привличане на повече клиенти, коментира още той.

По думите му най-добрите методи при избор на брокер са два - чрез референции от близки, приятели и роднини или чрез срещи с представители на подбрани от купувача или наемателя компании.

“Процесът по продажба, покупка, отдаване и наемане е изключително сложен. Потребителите трябва да подхождат изключително сериозно при избора на компания”, съветва експертът.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 10 rate down comment 0
Hmi
преди 3 години
И за третото тримесечие няма да пуснат статитя тук, както пропуснаха второто. Една седмица преди да излезе статистиката пак ще пуснат някой "експерт" да каже, че спада е "пренебрежителен" или "известен", "незначителен" както намерят за добре и че пазара и цените са стабилни. Принципно всяка криза трябва да ни притеснява и да не се радваме, но начинът по който увъртат какво реално се случва и какво ще се случи ме забавлява. Купували къщи англичани в Маринкостиново или незнам къде и значи пазара е добре. Във форума ъпърите взеха да си качават снимките на нотариални актове и да се присмиват на безимотното простолюдие. Но и техните актове от 2013 г да снимат нещо от декември 2019 и да се похвалят каква сделка са направили.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
nikolovnn
преди 3 години
Имах, "удоволствието" да си пусна цялото интервю.Г-н Ганев, интервюто сте го дал в началото на септември - естествено, че има данни за второто тримесечие - 17-18% надолу са сделките (знаете и не казвате). Как говорите са 6 месечие без данни от второто тримесечие. Така Ви е удобно или изгодно...От там насетне спрях да гледам... то просто не си заслужава!И понеже идва края на тримесечието - да очакваме поредната доза "експертни" мнения!Поздрави!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още