IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Боршош отказва да се яви на изслушване в парламента

Бившият шеф на НДК предпочита да предостави писмено своите аргументи за разходването на средства за ремонта на двореца

15:13 | 24.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош отказа да се яви на изслушването си днес пред временната парламентарна комисия, която проверява харченето на пари за европредседателството и ремонта на сградата. Това съобщи самият той в профила си във Facebook.

Бившият директор на НДК предпочита да предостави писмено своите аргументи по разискваните в комисията въпроси.

„Имам основателни съмнения за добросъвестната работа и заключения на комисията, както и относно непредубедеността на някои от нейните членове. Някои от тях си позволиха крайни изказвания много преди аз да бъда изслушан в комисията.

Комисията започна своята работа на 6 юли, проведе само четири заседания в рамките на 21 дни по казус и обстоятелства, изискващи разглеждането на огромен обем документи и запознаването с множество факти и гледни точки. Смятам, че решенията, взети в такива кратки срокове и в условията на медиен натиск, не могат да бъдат безпристрастни и обективни“, написа Боршош в социалната мрежа. 

Той допуска, че явяването му пред депутатите може да се използва и за други цели, а не само за изясняване на истината.

Бившият шеф на НДК е категоричен, че е невъзможно комисията да се справи с такъв огромен обем от информация и очакваният доклад по казуса ще бъде некоректен.

„Заседанието трябваше да се състои утре, но беше преместено за днес, за да може докладът от работата на комисията да бъде готов на следващия ден –  25 юли, вторник, което е невъзможно и несериозно“, написа още Боршош.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още