IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Зелената зона" в столицата се разраства

Това се случва в районите "Лозенец", „Красно село“, „Възраждане“ и "Оборище"

13:43 | 19.06.18 г. 1
"Зелената зона" в столицата се разраства

В четири района на София "зелената зона" се разраства. Това са "Лозенец", „Красно село“, „Възраждане“ и "Оборище", съобщи Bulgaria ON AIR. 

Предвидени са общо 27 промени в столичната Наредба за организация на движението.

"Промените са най-много в "Лозенец" и "Оборище". Всичко се прави по искане на гражданите. Очаква се зоната да се увеличи с 5500 места“, каза общинският съветник от ГЕРБ Борислав Борисов.

Досега глобата за неправилно паркиране е била до 500 лв., но след промените таванът пада до 200 лв., както е и в останалите части на страната.

Общинският съветник от БСП Иван Таков коментира, че наредбите на Столична община трябва се синхронизират с националното законодателство, но проблемите не трябва да се решават "на парче", а с мисъл и визия за целия град.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 5 години
Уффф... Аайде малко да живнеме и ние, че в Погребите строят като за световно бизнес-парк-ове, а парк-ингите ни ги джиросаха на нас по улиците и тротоарите... Поне да си плащат тарикатчетата, дето не им се ходи на работа с градски транспорт ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още