IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Референдумът за „Бедечка“ се провали

Гласуваха едва 15% от жителите на общината

08:59 | 19.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

85% от гласувалите на референдума в Стара Загора пожелаха „Бедечка” да се превърне в уреден парк, а не в квартал. В референдума обаче са се включили едва 15% от жителите на общината, което е много под необходимите 40%, за да бъде признато общественото допитване за валидно.

В допитването участваха 15,42% от имащите право на глас, съобщава БТА.
18 984 от гласувалите са отбелязали "Да" на бюлетината,  3 130 са гласували с "Не". 

Въпреки че активността не преминава необходимите 40%, за да бъде обявено допитването за валидно, кметът на общината Живко Тодоров заяви пред БНР, че ще се съобрази с избора на гражданите, независимо от избирателната активност.

Предстои днес Общинската избирателна комисия да обяви окончателните резултати. 

"Въпросът беше зададен така, сякаш някакъв парк тепърва ще се изгражда. "Бедечка" си е тук с нейните 400 декара зелена площ. Информацията от общината беше трагична, защото се говореше така, сякаш запазването на парка ще струва скъпо, а изграждането на инфраструктура - безплатно", зяви пред Bulgaria ON AIR политологът и активистът от неформалното сдружение "Защитете Бедечка" Първан Симеонов.

Вижте още във вдеото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още