IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милен Керемедчиев: Реакцията на Кремъл за шпионския скандал ще бъде рязка

Бившият зам.-външен министър вижда изостряне на отношенията между САЩ и държавите от Западна и Централна Европа заради руските проекти

13:00 | 12.09.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span class="st"><em>Снимка</em>: <em>Димитър Кьосемарлиев</em>, <em>Investor</em> <em>Media Group</em></span></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Тепърва ще илзизат скандали и това ще се разраства. Реакцията на Кремъл за шпионския скандал ще бъде рязка и остра. Така коментира създалото се напрежение по оста Москва-София бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в предаването "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

Повод за острите реплики между Русия и България стана изложба по повод 9 септември, организирана от руското посолство в страната ни.

“Тонът ще продължава да се втвърдява, прогнозира той и добави, че се очаква официална позиция на руското външно министерство, а през октомври българският външен министър Екатерина Захариева ще бъде на официално посещение в Русия. – Всичко това ще доведе до обстрелване с думи.”

Според Милен Керемедчиев се вижда изостряне на отношенията между САЩ и държавите от Западна и Централна Европа към ситуацията в Русия през последните месеци.

"Всички руски проекти, които трябва да се  случат на териториите на страни членки на ЕС и най-вече НАТО, биват поставяни под сериозно напрежение от САЩ. Политиката се опитва да спре руското влияние", посочи той, като отчете, че този казус тлее от няколко месеца.

По думите му всичко е започнало с „предполагаемото отравяне на Гебрев в синхрон със случая Скрипал”.

“Сега се правят паралели с намесата на Русия в изборите за президент в САЩ през 2016 г. и с президентските избори в България. Този конфликт не е започнал от вчера", обясни Керемедчиев.

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още