IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Два самолета на Елвис Пресли отиват на търг

И двата самолета не са пригодни за летене, но представляват уникална колекционерска ценност

16:54 | 03.01.15 г.
Два самолета на Елвис Пресли отиват на търг

Два самолета на краля на рока Елвис Пресли ще бъдат продадени на търг. Очаква се за тях да бъдат получени между 10 и 15 милиона долара. Търгът се организира от аукционна къща "Джулиън окшънс", базирана в Бевърли Хилс, Калифорния.

Самолетите на Краля на рокендрола са наречени "Лиса Мари" и "Хаунд дог II".

Джетът "Корвеър 880" е бил купен от " Делта еърлайнс" през 1975 г., две години преди Пресли да почине на 42. Кралят на рокендрола плаща за него 250 хил. долара и го кръщава "Лиса Мари" на дъщеря си.

Също през 1975 г., докато чака да завърши ремонтът на "Лиса Мари", Пресли купува за 900 хил. долара и втория си самолет.

Първият самолет е снабден с позлатена вана и умивалник и луксозна за времето си спалня. Обзавеждането включва още бар, конферентна зала и видео система, която е свързана с четири телевизора на борда. За корпуса на втория си самолет Елвис избира червено, синьо и бяло, а на опашката изписва ТСВ, което буквално означава "Грижи се за бизнеса".

И двата самолета не са пригодни за летене, но представляват уникална колекционерска ценност и досега бяха изложени за посетители в имението на звездата "Грейсленд" в Мемфис, щата Тенеси.

Още видеоматериали вижте в сайта на Bulgaria on Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още