Дисбалансите на българския пазар на труда още не намират решение

Инвеститорите губят интерес към България, не се въвеждат нови технологии, смята Мика Зайкова

Дисбалансите на българския пазар на труда още не намират решение

Снимка: Pixabay

Още по темата
Коментари
0
 
9
 
2
преди 3 години
Няма профилна снимка
Мда, нормално като купчина експерти включително в министерствата се информират по отчетите на бюрата по труда и по вестник Работническо Дело. Истината е че нито работниците в индустията нито общите работници ще доведат до подем икономиката. Индустриалните предприятия не инвестират в образование и развитие. Те инвестират в тухли и метал. Машините са изцяло внос, а генерираните средства се изнасят преди облагане. С 2 думи пожелавам им успех в конкуренцията в китайските металурзи...
На другия полюс са средните фирми работещи за новата икономика. Инвестират в образование и квалификация, развиват технологии, продукти и работят на други пазари (което си е износ). Само че отговорните представители на властта още не са измислили как да им вземат някой подкуп и гледат да не ги забелязват.
Тук ще се съглася с misanthrope дано поне средното образУвание да е на ниво, че да имат децата избор...
0
 
19
 
1
преди 3 години
Няма профилна снимка
Топи се бе, нали за това си дошъл!
Ами как няма да се топим бе, като премиера е Би Ейч (по Радан Кънев), прокурора е Цаца Тум Цаца Там, финансов министър е черешар, президента е търнокоп, а следващия ще е Пищов, в КАТ поздравът е " И кво праим са?", и така нататък? Кой млад ще задържите, като аз вече съжалявам, че не се махнах от тук на младини и не зная дали няма да го направя на стари години? Как ще задържат сина ми, като съм му казал.. мисли сине, кандидатствай в чужбина, влез в тамошен университет, и не поглеждай назад! Тука НЯМА да стане по-добре! Някога аз си мислех, че ще стане и направих грешка, голяма грешка, ти не я повтаряй! Р. Овч. беше прав и аз вече разбрах, че ще си останем бедни, но не само.. също ще си останем прости, нагли, с найп-високата корупция, със съдебна система и МВР в които работят престъпниците. За добрия, честния, нормалния човек живот няма и няма да има, той ще е само обект на подигравка! За това заминавай и не поглеждай назад! А вие го задръжте, успех!