IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анселмо Капороси: Има интерес за внос на българска продукция в Италия

Българо-италианските отношения остават добри, въпреки спада през последните години, коментира представителят на Италианската търговска камара в България.

10:02 | 20.10.13 г.
Анселмо Капороси: Има интерес за внос на българска продукция в Италия

Търговските отношения между България и Италия са добри, въпреки регистрирания спад през последните години, коментира в  ефира на Bulgaria On Air Анселмо Капороси, председател на Обсерваторията на структурните фондове и Европейски програми на Италианската търговска камара в България. Той подчерта, че е налице интерес не само за износ, но и за внос на българска продукция, основно в секторите на „информатиката” и „дърводобива”.  

Капороси допълни още, че е крайно време България да развие своите бизнес модели, тъй като не винаги такива могат да бъдат привнесени отвън. Според него страната ни има потенциал за развитие в сферата на „социалното предприемачество”.

Той поясни, че предприятия от различни сектори могат да се реализират в тази сфера като наемат хора от т.нар. социално уязвими групи. За целта е необходимо да бъдат дефинирани тези групи, както и да бъде разработено законодателство, което да регламентира дейността.

Вижте какво още заяви Капороси от видео файла.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още