IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН е изискал допълнителна информация от "Солар логистик" за емисия облигации

Надзорът е приел на второ четене Наредба за реда за регистрация на застрахователните посредници по електронен път

10:41 | 05.07.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Комисията за финансов надзор е изпратила писмо до „Солар логистик” ЕАД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, които ще бъдат издадени от дружеството. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. 

КФН е определила датата за провеждане на изпит за придобиване на право за упражняване на дейност като брокер на 23 ноември 2019 г. (събота) и датата за провеждане на изпит за придобиване на право за упражняване на дейност като инвестиционен консултант на 24 ноември 2019 г. (неделя). Съгласно чл. 9 от Наредба № 7 провеждането на изпит за придобиване на право за упражняване на дейност като брокер или инвестиционен консултант се извършва от Комисията за финансов надзор, като е нормативно установено, че изпитите се провеждат най-малко един път годишно (чл. 11, ал. 4 от Наредба № 7).

От решенията разбираме още, че са одобрени промени в устава на „Адванс Терафонд“ АДСИЦ, гр. София.

Комисията е отказала одобрение на Денчо Желязков Златанов за независим член на Съвета на директорите на ЗК „Юроамерикан“ АД.

КФН е приела да спазва в надзорната си практика издадените от Европейския орган за ценни книжа и пазари Насоки относно прилагането на раздел В, точка 6 и раздел В, точка 7 от Приложение I към директивата за пазарите на финансови инструменти (ДПФИ). Насоките са публикувани на страницата на КФН в рубрика „Нормативна уредба“, „Насоки и препоръки на европейските надзорни органи“ - ESMA.

Надзорът е приел на второ четене Наредба за реда за регистрация на застрахователните посредници по електронен път. Предстои обнародването ѝ в „Държавен вестник“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още