IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не може да се говори за стабилност на петролните пазари?

Все още не е ясно дали настоящото споразумение напълно ще помогне на американските шистови производители, твърди анализатор

17:00 | 09.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За стабилност на петролните пазари надали може да се говори. Причините за това са начинът, по който се взимат решенията в Организацията на страните износителки на петрол и очакванията за икономическо възстановяване, които могат да бъдат помрачени от втора вълна на коронавируса. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaira  Николай Ваньов, финансов анализатор. 

Според Ваньов споразумението в рамките на ОПЕК+ за удължаване на свиването в производството с месец показва, че Саудитска Арабия и Русия са се научили, че трябва да действат в тандем. 

“С оглед на положителната икономическа перспектива и разбирателството в ОПЕК петролът търси стабилност на нива от около 40 долара за барел”, каза той. 

По думите на анализатора все още не е ясно дали настоящото споразумение напълно ще помогне на американските шистови производители, тъй като последни проучвания сочат, че за тях е необходима цена на петрола от около 50 долара за барел.

Ваньов не очаква да има необходимост от допълнителни съкращения на производството през юли или август заради признаците на икономическо възстановяване.

Повече може да проследите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още