IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо е трудно да се постигне единодушие по казуса с „Борисовата градина“?

Столична община отдавна трябваше да реши проблемът с паркирането и блокирането на града в часовете около даден важен футболен мач, твърди Иван Велков

18:10 | 24.06.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Wikipedia.org</em></p>

Снимка: Wikipedia.org

Реконстуркция на стадионите „Българска армия“ и „Васил Левски“, изграждане на нов подземен паркинг, строителството на нов Музей на зелената памет и още редица други идеи са заложени в новия подробен устройствен план за „Борисовата градина“, което кара гражданите да смятат, че най-големият парк в столицата може да бъде бетониран. Не такова обаче е мнението на експертите, твърдят ландшафтния архитект и член на Управителния съвет на Съюза на ландшафтните архитекти Веселина Калайкова и зам.-председателят на Столичния общински съвет Иван Велков.

„Всички съществуващи спортни съоръжения в „Борисовата градина“ трябва да са функциониращи, за да останат в парка. Визирам колодрума и стадион „Българска армия“. Климатичното училище няма нужда да се възстановява. Против съм и да се прави Музей на зелената памет, защото е под сериозен въпрос кой точно ще го посещава“, коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria арх. Калайкова. 

Зам.-председателят на Общинския съвет отправи критика към колегите си, тъй като смята, че няма тема, касаеща „Борисовата градина“ около която всички членове на съвета да са единодушни. Той е категоричен, че решенията трябва да се вземат в един далеч по-смислен процес от това, което виждаме в момента.

„Българска армия“ не трябва да се отделя от проблема с Националния стадион. Столична община отдавна трябваше да си постави за цел да реши темата с паркирането и блокирането на града в часовете около даден важен футболен мач. Алтернативата за нов стадион в района на бъдещето летище е доста примамлива“, смята Велков.

Странно е и решението на кмета на София Йорданка Фандъкова да налага нов дебат за подробен устройствен план, след като игнорира мнението на експерти в тази област за сметка на обществото мнение, отбелязват още гостите.

Вижте още във видеото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Shadow1
преди 4 години
Може ли да направите видеата които са посредата на статия да не тръгват автоматично ? Или поне сложете опция да се изключват за дадем профил ? Когато чета сайта от телефон не ме интересуват видеата и не искам да ми хабят мегабайти...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още