IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещи компании преосмислят управленските си практики в новата реалност

След като децата се върнат в училище, може да има прояви на насилие и фрустрация, казва психологът Пламен Димитров

22:39 | 27.08.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Новата реалност е преживяването, че трябва да организираме живота си по нов начин, за да бъдем ефективни, здрави и удовлетворени. Трябва да сме по-рефлексивни и бързо да се учим от опита. Може да се провеждат кратки разбори на ситуациите с отговор на въпроси как се чувстваме и от какво се нуждаем. Това мнение изрази Пламен Димитров, психолог, представител на ComPsych, Inc., USA за България, в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на психолога много водещи компании са преосмислили своите управленски и организационни практики. Сред тях редица застрахователни и търговски фирми успяват да създадат подходящи условия и за работата със свои клиенти.

"Хората откриха, че могат да бъдат много по-отговорни и организирани. Работейки с мениджъри и екипи в режим на работа от вкъщи, екипната работа все повече дава благоприятен ефект, когато мениджмънтът разбира колко автономни са служителите".

"Хората откриха резерви за икономия на време. Много неща могат да се свършат с кратки съобщения, затова те се отказват от офис пространства", посочва гостът.

Димитров обясни, че стоенето пред лаптопите не е благоприятно за децата, защото разсейва вниманието им от важни моменти. "Много деца намалиха рязко физическата си активност. Междуличностните контакти са важни за социализацията. Това влияе на психичното им здраве", допълни той.

"Някои деца имат свръхбдителност за пазене, стават обсесивни по отношение на хигиената. Има и деца с кошмари, както и такива със сериозни емоционални проблеми и склонност за по-агресивни начини за справяне с трудностите".

Пламен Димитров прогнозира, че връщайки се в училище, е възможно да има прояви на насилие и фрустрация. Отделно той отбеляза, че вече нарастват случаите на самоубийства, домашно насилие и повече хора на самолечение.

Видео с целия разговор гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всички гости на предаването "Светът е бизнес" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
deant
преди 3 години
Масова психоза и зашеметяване. Каква фрустрация, децата бяха 1 месец допълниетелна ваканция и сега щели да се психират. Какви нови реалности бе? Че трябва цял живот да нсом маски ли? Няма да стане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още