IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговци на горива протестират втори ден

Според тях новият закон за нефтопродуктите ще остави на пазара само големите вериги

11:43 | 27.06.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Търговците на горива от малки бензиностанции протестират втори ден. В 10 часа днес десетки недоволни се събраха пред сградата на Министерския съвет в София, предаде bTV.

Протестиращите се обявиха против Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и нефтени продукти. Там се предвижда търговците на горива да блокират сериозни суми под формата на банкови гаранции, както и да имат определен капитал, за да продължат да работят. 

Собствениците на малки бензиностанции настояват да не бъдат слагани под общ знаменател с големите вериги. Според тях така на пазара ще останат само големите търговци, а цената на горивото ще скочи.

Вчера те бяха пред Народното събрание, но там не им бе обърнато внимание и затова решиха днес да отидат пред правителствената сграда. Недоволните са категорични, че ако поправките в закона не бъдат изтеглени, те имат готовност да блокират и границите.

В новия законопроект за горивата има заложени капани и бизнесът се натоварва с административна и финансова тежест, каза пред Bloomberg TV Bulgaria Апостол Апостолов, член на Управителния съвет на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива.

По думите му трите точки, които притесняват собствениците на малки бензиностанции, са търговия на дребно, търговия на едро и транспорт.

Преди седмица вносителят на спорния законопроект Емил Димитов – Ревизоро (от „Обединени патриоти“) заяви в интервю за БНТ, че "малките бензиностанции не искат да бъдат легални, не искат да бъдат регистрирани и следени. Вече 20 години се борят да останат в сивия сектор и определено им се получава".

Вижте още във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 31 rate down comment 1
khao
преди 5 години
ти не разбра ли че картел няма ... оказало се монопол !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още