IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тодор Танев препоръча промяна в организацията на зрелостните изпити

Преди това трябва да се направи оценка на въздействието, заяви бившият министър на образованието

10:28 | 24.05.18 г.
Тодор Танев препоръча промяна в организацията на зрелостните изпити

Трябва да се промени зрелостният изпит в България. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria бившият министър на образованието Тодор Танев в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова. 

"Каквото и да се направи и да се промени, непременно трябва предварително да се направи оценка на въздействието, за да не правим експерименти с децата", обясни той.

Танев коментира и допуснатата грешка на зрелостния изпит по български език и литература тази година: "Догодина очаквам нова грешка в зрелостните изпити, ако не се направят реформи“.

Той подчерта, че големият проблем е начинът, по който се изпитва и препоръча вместо един зрелостен изпит за годината да се организират две-три сесии, с което напрежението ще спадне.

"И в по-трудни времена българската култура и език са оцелявали. И малко повече да вярваме, че трябва да има пълен и кратък член и да членуваме по правилния начин, което е толкова просто", коментира Танев.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още