IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Телелинк“ се насочва към продажба на акции

Плановете включват на борсата да се предлагат до 30% от акциите на дружеството, като това няма да бъде първично публично предлагане, посочва Любомир Минчев

22:50 | 19.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Телелинк</em></p>

Снимка: Телелинк

От цялата група на „Телелинк България“ най-голяма част представлява „Телелинк Бизнес Сървисис“, която вече има глобални клиенти. Нейната зрялост като компания позволява да бъде привлечен нов голям инвеститор, като за момента се разглеждат възможностите да бъде предложена на институционални инвеститори на Българска фондова борса (БФБ), както и на борси извън страната, споделя председателят на Съвета на директорите на дружеството Любомир Минчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Минчев отбеляза, че ще продължи да контролира 51% от компанията с обещанието, че тя няма да бъде продадена през следващите 2 години.

„За нас голямата цел ще бъде чрез достъпа до ликвидни акции да възнаграждаваме служителите си и да привличаме повече таланти. Голямата битка на пазара на услуги е именно за привличането и задържането на кадри“, посочва той.

Минчев подчерта, че всяко едно подразделение на „Телелинк България“ ще бъде отворено за инвеститори.

Той коментира и възможностите за излизане на Българската фондова борса: „Предимството от пускането на акции на БФБ е, че все пак това е пазарът е у дома. В чужбина търсим борса, на която вече имаме клиенти, чиито имена са много разпознаваеми и референциите от тях ще са в помощ“.

Минчев поясни, че плановете са на борсата да бъдат предлагани до 30% от компанията, като това няма да бъде първично публично предлагане, а на съществуващи акции.

„Средствата от продажбата ще се използват за инвестиции в нови технологии и нови компании“, добавя още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още