IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Страхил Делийски: Време е политиците да започнат да действат

„Продължаваме промяната“ дава по-конструктивни заявки от ИТН, твърди полотологът

17:39 | 03.12.21 г. 3
Страхил Делийски: Време е политиците да започнат да действат

Със стартирането на новия парламент задачата на политиците ще бъде да излязат извън нивото на анализа, на регистрирането на състоянието на държавата и да влязат в полето на действията. От тях зависи да променят нещата, които самите те анализират и определят за негативни. Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria политологът Страхил Делийски.

Той определи ситуацията за по-оптимистична, отколкото в предишните парламенти, а вероятността за сформиране на правителство - за по-голяма.

Според госта новият проект на Кирил Петков и Асен Василев, който спечели изборите на 14 ноември, е много по-различен от предишния “кингмейкър” - партията на Слави Трифонов “Има такъв народ”. 

“ИТН искаше да влезе деструктивно в изпълнителната власт, антисистемно, докато „Продължаваме промяната“ дава по-конструктивни заявки. Тя е изцяло създадена с цел да се стигне до нужното мнозинство и да се състави правителство”, каза гостът.

Политологът е на мнение, че в момента общественият интерес и вътрешнопартийният интерес на всички партии, които ще вземат участие в сформирането на мнозинството и правителството, съвпадат. Никой няма интерес да бойкотира процеса на съставяне на кабинет, защото самите политически организации ще извлекат дивиденти от това. Далеч по-лошо би било, ако те не успеят да съставят правителство на фона на огромните очаквания, каза още Делийски

Целия разговор можете да чуете във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
evlogi
преди 2 години
Мен точно от това най ме е страх,че ще започнат да действат...Зер луд умора няма е казано...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
grainis
преди 2 години
Че той Кире Ментата действа още от април , откак си показа фалшивата диплома купена онлайн за 650 долара , и подаде фалшивата Декларация че уж не бил Канадец , която Радев с радост прие и подписа . Иначе Кирчо е скромен, почтен, пристоен, морален и ДОКАЗАН Аферист и Престъпник-Измамник , според Конституционния Съд , за който бандит 90% от гласувалите били жени с мокри фантазии .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
redcretin
преди 2 години
Така е, всичките имат интерес към парче от баницата. А междувременно 4.5 млрд нов дълг, да ви е честит - вие ще си го плащате.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още