IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spotify ще излъчва и виртуални събития

Услугата ще позволи на феновете на музиката да видят кога любимите им изпълнители ще свирят на живо

15:23 | 16.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Spotify поглежда и към виртуалните събития. Компанията за стрийминг на музика обяви добавянето на виртуални списъци със събития в приложението Spotify, което ще позволи на феновете на музиката да видят кога любимите им изпълнители ще свирят на живо - дори и само онлайн и виртуално. Тези обяви ще бъдат достъпни в раздела „На турне“ на профилите на изпълнители, както и в хъба Spotify’s Concerts, съобщиха от компанията, цитирани от TechCrunch.

Услугата за стрийминг пояснява, че изпълнителите ще могат да изброяват своите събития за стрийминг на всяка платформа, включително Twitch, Instagram Live, YouTube Live или хостван уебсайт.

Други виртуални събития ще бъдат автоматично импортирани в платформата благодарение на съществуващите партньорства на Spotify със Songkick и Ticketmaster.




Виртуалните събития, качени чрез Songkick, ще започнат автоматично да се показват както в профилите на изпълнителите, така и в Concerts. Изпълнителите могат също да изберат да зададат свои собствени събития като свой „Избор на изпълнител“.


Избран брой събития на Ticketmaster ще бъдат показвани и в Spotify, казват от компанията.


Тези нови интеграции не са изненадващи, като се има предвид, че повечето основни услуги за събития вече насочиха вниманието си към онлайн и виртуални събития след пандемията от COVID-19, която ограничи силно провеждането на реални събития, като концерти.

В същото време артистите се опитват да се свържат с фенове онлайн, често излъчват в интернет на живо или дори излъчват и платени концерти на живо. Днешният бизнес с виртуални концерти обаче може само отчасти да компенсира загубените приходи от турнета.

Още новини за технологичните компании можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още