IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Симеон Николов: Иновациите ще доведат до ръст в цената на акциите на Apple

Продуктите на компанията ще са по-ефективни, след като тя започне да произвежда сама процесора и графичния чип, смята експертът

13:08 | 08.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Очаква се американският технологичен гигант Apple да предостави компютри със собствени чипове, най-вероятно на 17 ноември. Това заяви Симеон Николов, основател на LaptopMedia.com, в предаването “UpDate” по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на Николов промяната ще се отрази положително на пазара от гледна точка на крайния потребител, защото чиповете са много по-енергийно ефективни, а производителността в последните им поколения достига тази на Intel.

“Ако допреди няколко години това не беше възможно, то вече може хората да използват телефоните като компютри”.

Николов очаква цените на новите устройства на Apple да са високи, като също така отбеляза, че бъговете могат да са негативна изненада при тях, тъй като за момента целият софтуер на компанията е създаден за архитектурата на процесорите на Intel.

“Най-вероятно хората в началото няма да се "хвърлят" на тези машини, а ще изчакат да видят как ще се развият”.

Експертът прогнозира обаче, че иновациите ще доведат до ръст в цените на акциите на Apple в дългосрочен план, след като компанията затвори кръга при производството.

“Продуктите на Apple вероятно ще са много по-ефективни, след като компанията започне да произвежда сама процесора и графичния чип”.

По отношение параза на смартфони Николов очаква иновациите да са софтуерни, включително при тенденции като добавената реалност заради по-мощните процесори и графични чипове.

Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “UpDate” гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още