IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sensata Technologies ще разширява дейността си в Ботевград

Компанията ще инвестира 5 млн. долара за производство на високотемпературни сензори

10:26 | 20.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Sensata Technologies ще инвестира 5 млн. долара през 2017 г. за разширяване на дейността на компанията в Ботевград. Това разкри в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Серж Гроенхуйзен, инженеринг директор на Sensata Technologies Bulgaria.

„Имаме нужда от това разширение. Компанията все още расте и се нуждаем от място, където да произвеждаме високотемпературни сензори, които са наш много ключов продукт”, обясни Гроенхюйзен.

По думите му Sensata е малко по-различен инвеститор на българския пазар от конкурентите си, защото развива инженерни дейности от по-висок клас и повишава нивото на българската инженерна наука и практика.

Припомняме, че на 14 март Sensata Technologies обяви откриването най-голямата си тестова лаборатория. Съоръжението се намира в София и в него са инвестирани над 3 млн. долара.

„Българският клон е много важен за европейския пазар, който пък е един от най-големите пазари за нас в световен мащаб. Типично, развитието ни тук е движено от европейските автопроизводители, като например Volkswagen, Daimler”, каза още Гроенхюйзен. „България е жизненоважно звено поради бизнес центъра на компанията, който е позициониран тук, както двата производствени комплекса (в Ботевград и Пловдив)”, обясни гостът.

Всичките ни локации в България ще растат, каза още той. „Ние все още търсим служители в София. Разрастваме се и в Ботевград, а и в Пловдив търсим още много нови служители. Производството там ще се увеличи. Важно за нас е бизнесът ни да бъде устойчив. Трябва да инвестираме в ангажираността на хората, в обучение, също така в сътрудничество с университетите, за да сме сигурни, че студентите са готови да работят във високотехнологични компании, каквато е Sensata”, посочи Гроенхюйзен.

Вижте още във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още