IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal си сътрудничи с Google Pay в Европа

„Дигиталната Mastercard“ има около 20,5 милиона клиенти само в Германия

15:46 | 10.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Клиенти на PayPal - „дигиталната Mastercard“, както я наричат някои специалисти, в редица държави в Европа ще могат да плащат чрез Google Pay в магазините чрез смартфоните си, които оперират с Android. Досега само за собствениците на кредитни карти от няколко банки бе възможно да използват Google Pay. Ако потребителите на Paypal депозират своя профил в Google Pay като начин на плащане, приложението ще настрои цифрова дебитна карта, която може да се използва за извършване на покупки, съобщи компанията. 

Благодарение на това сътрудничество значително повече потребители, отколкото досега, ще могат да използват Google Pay за безконтактно плащане със своя смартфон. По принцип услугата може да се използва там, където могат да се извършват безконтактни плащания с кредитни карти, например в супермаркети, бензиностанции, търговски обекти, кафенета и ресторанти.

За извършване на процеса по плащане е достатъчно смартфонът да се задържи за кратко до платежния терминал, след което благодарение на чип плащането започва. За тази цел се използва кредит в Paypal, а ако това не е достатъчно, липсващата сума се приспада от депозираната банкова сметка. Няма такси за купувача.

В Германия специално безконтактното плащане с мобилен телефон преди беше възможно само с приложения от различни финансови институции, като спестовните банки. Google Pay бе пусната в Германия в края на юни, като обслужваше карти само на Commerzbank и Comdirect, както и BW Bank и онлайн банките N26 и Boon. Чрез сътрудничеството Google може да получи достъп до много нови потребители за мобилната си платежна система: само в Германия Paypal има около 20,5 милиона клиенти.

Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още