IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 20 български компании са с потенциал за глобален растеж

Bulgarian Innovation Hub в Сан Франциско ще свърже български стартъпи със Силициевата долина, посочи Иван Димов от Български център по предприемачество

13:33 | 01.11.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Той коментира темата в контекста на откриването на Bulgarian Innovation Hub в Сан Франциско. Идеята на хъба е да подпомага стартъпите в България - чрез обучения и други инициативи, да бъде мост между Силициевата долина и българската предприемаческа екосистема.

В България има много добър технически талант, в последните години има и капитал за инвестиране в стартъпи, но голяма част от тях срещат трудности, когато искат да скалират, да изнесат продукта си извън България“, отбеляза Димов.

Той посочи, че българският хъб в Сан Франциско ще помага на стартъпите с идеи как да изнесат бизнеса си в САЩ, като им дава достъп до ментори, евентуални партньори и в случай, че са готови – до местни фондове, които проявяват интерес към тях.

„Вече избрахме група от пет компании, които преминават през доста интензивно обучение“, информира Иван Димов.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още