IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли Google да размести пластовете във финтех сектора

С навлизането си в сегмента на онлайн банкирането компанията има много предизвикателства, с които трябва да се пребори

18:05 | 15.11.19 г.
Може ли Google да размести пластовете във финтех сектора

Google може да размести пластовете във финтех сектора. Това заяви Валери Вълчев, председател на Българската финтех асоциация, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Google ще влезе догодина в сегмента на онлайн банкирането, като аз лично дори очаквах това да се случи много по-отдавна. Така или иначе те могат да са провокирани от това, което направи вече Apple и Goldman Sachs".

Според Валери Вълчев реално всички технологични играчи ще искат да влязат във финансовия сектор, тъй като той е с огромни приходи.

„Интересното е, че Google влиза на пазара с малки стъпки, а можеха да завземат финансовия сектор преди години“, коментира още гостът.

„С навлизането си в сегмента на онлайн банкирането обаче Google има много предизвикателства, с които трябва да се пребори, като за да се справят според мен ще трябва да разширят продуктовата си база“

По думите на председателя на Българската финтех асоциация банките могат да загубят клиенти заради финтех сектора, но само тези, които не подходят дигитално към бизнеса си.

Валери Вълчев направи и коментар по темата за технологичния суверенитет на Европа.

Гледайте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още