IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маню Моравенов: Sin Cars планира дебюта си на фондовата борса в България

Компанията забави намеренията си за излизане на фондовия пазар заради пандемията, обяви директорът на БФБ

15:33 | 13.04.21 г.
Маню Моравенов: Sin Cars планира дебюта си на фондовата борса в България

Базираната в България компания Sin Cars планира дебюта си на фондовата борса у нас чрез Пазара за растеж на малки и средни предприятия BEAM. Планира се средствата да отидат за нова производствена линия. Това заяви пред Bloomberg TV Bulgaria Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българската фондова борсa (БФБ).

„Компанията забави намеренията си за излизане на фондовия пазар заради пандемията“, обясни още той и добави, че други две български компании проявяват интерес за двойно листване на борсата във Франкфурт.

Investor.bg припомня, че в началото на миналата година дружеството имаше намерение да набере до 6 млн. лв. от капиталовия пазар, които да инвестира в машини и роботи.

Изпълнителният директор на БФБ подчерта, че е налице разширяване на екосистемата в България.

Българските стартиращи, малки и средни компании ще имат по-бърз и лесен достъп до капитали от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) чрез партньорството на БФБ и екосистемата на рисковите инвеститори на Deutsche Borse - Venture Network, уточни Моравенов. 

„БФБ става представител на платформата и дава възможност за директна среща на рискови инвеститори и компании в две различни фази на развитие, но и в двата случаи става въпрос за стартъпи“, допълни той.

По думите на Маню Моравенов българските стартъпи могат да направят следващата крачка в своето развитие. Платформата вече има над 200 компании и над 400 рискови инвеститори.

Новата възможност за компаниите Venture Network борсата ще представи на третата стратегическа среща от програмата beamUp lab на 14 април

В инициативата beamUpLab участват 20 български компании, които са подбрани след задълбочено изследване на повече от 1500 фирми. Половината от дружествата са иновативни стартиращи компании (с по-кратка бизнес история и приходи от продажби до 4 млн. лв.), а другата половина са малки и средни компании.

Материалът не е препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още