IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красимир Грудев: НЗОК проверява ежемесечно всички болници

Трябва да има държавна програма с хибридно финансиране на лечебните заведения, твърдят от Националното сдружение на частните болници

17:07 | 26.07.21 г.
Красимир Грудев: НЗОК проверява ежемесечно всички болници

Не е коректно да се твърди, че проверките в болница „Пирогов“ са целенасочени и целящи да дискредитират лечебното заведение или да го поставят в по-непривилегировано място. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Красимир Грудев, председател на Управителния съвет на Национално сдружение на частните болници (НСЧБ).

Той бе категоричен, че Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) проверява всеки месец абсолютно всички лечебни заведения в страната, включително и в частните такива. 

Той обаче призна, че усещането, че „Пирогов“ е с привилегии пред останалите, в известен смисъл е вярно поради факта, че това е първото лечебно заведение, което силно се ангажира с пациенти, болни от коронавирус.

„На „Пирогов“ беше обърнато особено внимание. Първите закупени от държавата респиратори в България бяха изпратени там. В това положение са поставени не една или две държавни болници, те много често са предмет на особено внимание на държавата. Донякъде е разбираемо, щом държавата смята, че са структуроопределящи“, уточни гостът.

По думите му в отделни случаи същото важи и за регионите. „Държавните или така наречени окръжни болници, сега областни болници, са единствените на места и те трябва да бъдат защитени. Затова трябва да има държавна програма с хибридно финансиране“, каза Грудев.

Целия разговор вижте във видео материала на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още