IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко биха спечелили ЦСКА и Левски след отстраняването на Титоград и Ружомберок

Стадионът на Ференцварош "Групама Арена" е построен за 14 месеца и струва 40 млн. евро, поясни Веселин Коларов

11:07 | 12.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс, архив</em></p>

Снимка: Ройтерс, архив

След като ЦСКА и Левски постигнаха победи в първите си мачове в евротурнирите над Титоград (4:0) и Ружомберок (2:0) на дневен ред излиза темата за евентуалните постъпления за българските отбори. 

"Колкото до наградните фондове, от УЕФА още не са ги обявили официално. През миналия сезон за преодоляването на първия квалификационен кръг на Шампионска лига се полагаха 280 000 евро. За Лига Европа сумата беше 240 000 евро. Предполагам, че през тази година ще са леко завишени. Т.е., ЦСКА и Левски почти си осигуриха сумата. Отделно в касите на клубовете ще постъпят още приходи от телевизионни права, рекламодатели, продажба на билети и т.н. Но това няма да важи за "сините", които ще приемат Ружомберок без фенове", заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Гостът обърна внимание и на стадиона на Ференцварош, който впечатли голяма част от българските фенове.

"Групама Арена е построен за 14 месеца. Издигането му струва 40 млн. евро, капацитетът е около 23 000 седящи места. Отговаря на изискванията на УЕФА да приема мачове от 1/4-финалите на Шампионска лига. За полагането на тревата е използвана модерна техника, която е ползвана и от Манчестър Юнайтед за "Олд Трафорд". Може да се подлага на големи натоварвания, компютър следи да растежа й, оборудвана е с отопление, предназначено за най-тежките зими".

Феновете могат да си купят билет само срещу специална карта, добави Коларов.

"Тя се получава на стадиона и на нея има снимка и имена. Създаването й отнема едва няколко минути. Седалките също са модерни и за тях е използвана полската антивандалска система Abucas. Това означава, че в него няма метални и твърди предмети и трудно се чупи. Освен това са много издържливи на всякакви метеорологични условия".

Вижте повече във видеото!

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още