IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-успешните договорни фондове в България за 2017 г.?

Investor.bg класира 99 фонда, които са разделени съгласно рисковия им профил в 7 категории

13:00 | 01.12.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

"ДСК Фонд на Паричния пазар в Евро" на  "ДСК Управление на активи" АД  е най-добрият фонд в категорията „Фондове на парични пазари“ на втората годишна класация за най-успешните договорни фондове в България на Investor.bg.

Фондът печели 5,700 точки, колкото има всъщност и вторият класиран -  „ДСК Фонд на Паричния пазар“, но заема  първо място, защото според правилата на класацията при равен резултат предимство получава фондът, който има по-висока доходност от началото на годината към 31. 10. 2017 г. (повече за методологията вижте по-долу, б. ред.).

Класацията беше представена в рамките на шестото издание на Investor Finance Forum, който се провежда в момента, като за нея са използвани данни за 115 договорни фонда, управлявани от 28 управляващи дружества. Поради заложените критерии във финалното класиране участват договорните фондове, създадени преди 31.12.2013 г. Това са 99 фонда, които са разделени съгласно рисковия им профил в 7 категории.

„Изключително съм щастлив, че успяхме да спазим поредно наше обещание – дадено преди около година – тази класация да стане традиционна и ще бъде подготвяна всяка година“, каза при обявяването на победителите главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов. 

В другите категории „ЕЛАНА Фонд Свободни Пари“ печели приза за „Фонд в Облигации“ с 9,775 точки.  През миналата година той бе на второ място. Сега негови подгласници са „ОББ Платинум Облигации"  (8,975 точки) и "ЦКБ Гарант" (8,625 точки).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 04:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
bigpetka
преди 6 години
Здравейте, заглавието " Кои са най-успешните български договорни фондове в България за 2017 г.? " е по-подходящо. В класацията са включени само договорни фондове с регистрация в България. Ще бъде интересно да се направи класация и на чуждите ДФ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още