IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кметът на Враца: Искаме да направим града столица на автомобилната индустрия

Изоставането на Северна България може да бъде преодоляна чрез подобряване на инфраструктурата, твърди Калин Каменов

15:17 | 03.02.21 г. 1
Кметът на Враца: Искаме да направим града столица на автомобилната индустрия

Очаква се до края на годината община Враца да приключи преговорите с нов голям инвеститор от сектора на автомобилната индустрия. Това обяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Калин Каменов, кмет на Враца. Той добави, че целта е градът да се превърне в столица на автомобилната индустрия в България.

„В средата на 2021 г. във Враца няма да има неасфалтирани пътни артерии. Това ще бъде първият град в България с изцяло електрически градски транспорт“, каза още Каменов. 

Изоставането на Северна България спрямо Южна България може да бъде преодоляна основно чрез подобряване на инфраструктурата и добри регионални политики за насърчаване на инвестициите, обясни гостът.

„Пътните артерии в региона не са в много добро състояние, но с изграждането на пътя от София до Видин се очаква съживяване на икономиката в някои сектори, свързани с транспорта, логистиката и комуникацията“, каза Каменов и отбеляза, че подкрепата от страна на Министерството на икономиката и правителството за местната инфраструктура, е била много важна. 

По думите на госта успоредно със строежа на пътната отсечка между София и Ботевград трябва да се водят и преговори с нови инвеститори за региона.

Според Каменов докато общо тенденцията в държавата е да се закриват работни места и да се свиват разходи, то във Враца дори са се откривали нови. Кметът на града уточни, че безработицата във Враца е 5%, което означава с 1,5% по-малко отколкото за цялата страна.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Shadow1
преди 3 години
Радвам се, че е толкова оптимистичен този кмет. Все пак ми звучи неизпълнима целта му.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още