Клиентите се готвят да наемат дългосрочно автомобили под наем, разкри експерт

Ползването на данъчни преференции и оперативният лизинг привличат компаниите към услугата, смята директорът на „Привиа“ Васил Василев

Още по темата
Коментари
1
 
0
 
3
KPetkov до: Momchil_Matev
преди 3 години
Няма профилна снимка
Ти кои закони четеш, че това за 50% не мога да го открия. Айде проверявай преди да напишеш нещо, защото тук влизат и хора без сериозни финансови и счетоводни познания и да не ги заблудиш нещо.
Също така нали се сещаш, че за 48 месеца един автомобил е амортизиран напълно за счетоводни и данъчни цели, така че 90% от лизингите според теб ще да са оперативни тъй като едва ли някой ще иска да придобива изхабен актив.
Оперативният лизинг няма да бъде забранен, а просто се вкарват доста по стриктни ограничения при класифицирането на лизингите. Ако договорът ти, например, е до една година пак ще има вратичка да си го квалифицираш като оперативен и разхода да минава през отчета за доходите, а платеният кеш през оперативния кеш.
1
 
3
 
2
преди 3 години
Няма профилна снимка
Тъй...........
И как точно ще го забранят, тоз оперативен лизинг?! :) В момента оперативният лизинг можеш да го видиш само и единствено в P/L, тъй като е минава, като разход за външни услуги, а l баланса го нема! Целта на МСС, е да се вижда и в баланса, тъй като оперативният лизинг е дълг и липсата му в баланса на компаниите, ги прави да изглеждат по-напудрени:)
Точка 3- уааааауууууу ! Според теб защо изобщо се нарича оперативен лизинг?!!!! Оперативният лизинг няма авансова вноска - има депозит, който се връща в края на периода и собствеността обекта не може да се придобие от ползвателя дори и 100% да е изплатена.
Точка 4 - шапки долу за това:)
0
 
11
 
1
преди 3 години
1. Овехтяване се пише с "О".
2. Господинът е добре да знае, че по МСС и Европейските директиви до 2-3 години оперативният лизинг ще бъде забранен, тъй като е общопризнато, че чрез него се раздуват разходите и впоследствие се плаща по-малък данък печалба. Най-общо казано.
3. По нашите закони, а и по европейските, ако си изплатил една кола на над 50% от стойността й, следва да промениш третирането от оперативен на финансов лизинг. Просто защото това си е живо скрито "придобиване" на актив.
4. Над 48 месеца също не е оперативен лизинг.