IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кирил Бошов: Ще следваме одобрената от КЕВР инвестиционна програма

Само за тази и следващата година тя предвижда инвестиции за 50 млн. евро

17:36 | 25.06.19 г.
<p>
	Снимка: Еврохолд</p>

Снимка: Еврохолд

Евентуалният бъдещ собственик на активите на CEZ в България „Еврохолд България“ не се притеснява от предстоящите високи инвестиции в мрежата. 

 

„Одобрената от КЕВР инвестиционна програма е разработена с оглед да се подобри качеството на услугата и да се намалят загубите на електроразпределителната компания. Ние ще следваме тази програма, тя ще продължи да бъде финансово обезпечена, защото финансирането на сделката включва и част – отпусне на заеми с цел спокойно завършване на инвестиционната програма“, каза пред Bloomberg TV Bulgaria председателят на Управителния съвет на „Еврохолд“ Кирил Бошов. По думите му тя възлиза на 50 млн. евро за тази и следващата година. 

 

„Основната функция на акционера е в две насоки. Това предвиждаше и стратегията ни в застраховането: да подбере подходящия екип и да осигури нужното финансирансова стабилност за развитието на компанията, особено е сектор като дистрибуция на енергия, където има нужда от сериозни инвестиции. И в двете посоки сме взели мерки. Вече обявихме, че дори в този период преди затварянето на сделката създаваме екип от изтъкнати специалисти в енергетиката“, каза още той. 


Вижте още във видео материала!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още