IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво свързва САЩ и Русия?

Търговски отношения между двете страни почти няма, но ядреният въпрос е особено важен, коментира Валери Рачев

10:17 | 17.07.18 г. 5
Какво свързва САЩ и Русия?

Съсипването на споразуменията за контрол на ядреното оръжие е основният въпрос в двустранните отношения между САЩ и Русия. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria военният експерт Валери Рачев по повод срещата между Доналд Тръмп и Владимир Путин в Хелзинки.

По думите му търговски отношения между двете страни почти няма и затова ядреният въпрос е най-важен. 

Рачев посочи, че в документа „Стратегия за националната сигурност“, който публикува Тръмп, единственото ново нещо е липсата на достатъчна употреба на думата „демокрация“.

Вижте още във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 1
Pyramid
преди 5 години
...забравих да доизкажа: А, до две години, заглъхват и останалите заредени и работещи реактори. Всичко това, по твърдения на руския ядрен експерт, проф.др.Игор Николаевич Острецов, водещ ядрен у.ен доскоро, вече пенсионер. Както той каьва, стане ли чак такава заигравката, светлините в Ню Йорк угасват и ще ходят до 100-я етаж пеш. Нещо отжвида. Относно имперските им амбиции,американските са подплатени с повече финансов, а руските -с природен ресурс, +по-висок потенциал за интензификация и отложен отпор. Като дабавим и прибрежната дослокация на индустриалния капацитет в УСА и уязвимостта им към Сахаровски сценарий, се вижда че, по-далеч от санкции и тежко мрънкане, щатите няма да отидат, СП2 ще се дострои и т.н. А, да: Свързват ги мераците за европейски и китайски пазари, до които, Раша директно граничи, а ШАШ- чрез кораби...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 2
bgMan
преди 5 години
Какво свързва САЩ и Русия ли?Имперските им амбиции. И ако е опасно да си мерят силите с военни средства е по-добре да седнат и да се разберат като нормални хора кое на кого, по колко и за какво време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 6
Pyramid
преди 5 години
А истината е обогатяването на урана за АЕЦ. Фактически, целият американски уран, се обогатява в Русия. Запъне ли се тя, в рамките на една година, заглъхват почти всички американски реактори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
Pyramid
преди 5 години
...макар да ги разделя. Няма да издребняваме, я.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
khao
преди 5 години
Беринговия проток, дайте сега въпрос за 200 лева, моля !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още