IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви уроци можем да научим от „умните“ градове?

Екологичните продукти ще набират все повече популярност

16:41 | 13.06.18 г.
Какви уроци можем да научим от „умните“ градове?

Занапред потребителите ще ползват все повече продукти, свързани с чистия въздух и начина, по който управляват своите отпадъци и води и как храните се доставят до техните домове.  Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Ричард Клег, партньор в Wolf Theiss.

Според него има множество „умни“ градове, които са много добре развити, дори в Индия и Близкия Изток. „Виждаме някои уроци, които може да научим от тях. Например, дали да приватизираме обществените услуги. В Индия, където частният сектор има изключително голяма роля, има градове с невероятни услуги в своите центрове, като например електронно управление на боклука, на водата и транспортиране, но тези услуги се предлагат само на най-богатите. И извън този кръг на богатството има много малко инфраструктура“, обясни той.

Ричард Клег ще бъде един от лекторите на предстоящата конференция „Е-Infratech Conference 2018", която ще се проведе на 21 юни в София. 

„Е-Infratech“ е комбинация между всичко, което е свързано със софтуерните технологии и интернет комуникациите, които се използват да подпомагат градовете, инфраструктурата и енергетиката, уточни гостът.

Гости на конференцията ще бъдат някои от традиционните инфраструктурни, строителни компании, доставчици на транспортни, железопътни услуги и водоснабдяване. Те ще се срещнат с големи компании като Microsoft и много от по-малките и иновативни технологични компании.

Технологиите и IoT променят много индустрии, включително и традиционния сектор енергетика. Първата годишна конференция „E-Infratech“, организирана от Investor.bg и Wolf Theiss на 21 юни 2018 г. в „Капитал Форт“, София, ще отвори платформа за дискусии върху възможностите, които свързаността и технологиите предоставят на обществото, индустрията и инфраструктурата. Повече за нея вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още