К. Колчев: Инфлацията бе необходимост, а Covid-19 е оправдание за постигането ѝ

Българският капиталов пазар бележи 30% ръст, посочи главният изпълнителен директор на "Елана Финансов Холдинг"

Още по темата
За всяко отложено IPO в Европа две нови излизат на пазара
11.10.2021
БФБ заприлича на световните пазари - по страховете за инфлацията и ликвидността
02.07.2021
Коментари
1
 
5
 
4
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Ковида беше оправдание за много неща, не само за инфлацията. Всички по света свършиха по нещо, което нямаше как да стане в нормални времена. Дори обикновенния човек намери време да боядиса някоя стая и да си подреди инструментите.
2
 
3
 
3
Ivan.r до: s3
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
4-5 % инфлация е реалистично очакване наблюдавайки как статистиките в момента отчитат по 2 - 3 % инфлация в Германия (едва последния месец "изплува над 4%) , докато потребителите там *** от двуцифрен ръст на потребителски стоки, имоти, наеми, разходи за гориво, енергия, услуги, строителни материали.То и НСИ се излага като публикува такива смехории де
1
 
10
 
2
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Лихвите не са толкова голям проблем, дори при тези огромни нива на дълг са неизбежна необходимост. Но трябва задължително да се спре с това непрестанно наливане на "празни" долари и евра на пазара, за да могат такива като Колчев да се мислят и изявяват като много успешни финансисти. То е ясно, че ако кешът прелива, няма как акциите да падат. За Колчев е супер, 10 години да наливат милиарди, инфалцийка да има 5%, а неговите акции да скачат, независимо от рвезултатите на компаниите. Доста алогичен финансов свят!
0
 
14
 
1
s3
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
"Колчев очаква инфлацията в период от 5 до 10 години да е с плавен годишен ръст от 4-5%." Само това да прочетеш и ти става ясно, че мнението на българин. Защото ако имаме 10г. с по 5% инфлация и нито ФЕД, нито ЕЦБ, реагират, то на запад ще настане революция. Тук в БГ-то сигурно само ще мрънкаме, но на запад ще има последствия, определено и то не малки. Затова и централните банки няма да допуснат толкова дълъг период с толкова висока инфлация. По-скоро може да им се наложи да прескочат на другата крайност и да видим централни лихви от по 10%.