IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жельо Бойчев: Смущаваща е неяснотата около собственика на „Булгартабак“

Активите трябваше да попаднат при стратегически инвеститор, заяви социалистът

13:43 | 07.04.16 г.
Жельо Бойчев: Смущаваща е неяснотата около собственика на „Булгартабак“

Смущаваща е неяснотата около собственика на „Булгартабак“, заяви пред  Bloomberg TV Bulgaria социалистът Жельо Бойчев, депутат от икономическата комисия. Повод за коментара е вчерашното заседание на комисията, на което бяха изслушани синдикати, ръководството на Агенцията за приватизация (АПСК) и икономическият министър Божидар Лукарски за казуса със затварянето на „София БТ“. 

„Събрали сме се всички държавни институции, от АПСК са пратили писмо, но не могат да кажат дали собственикът ще се яви на среща. Всички вдигат рамене и казват: не знаем кой е собственик на собственика“, заяви депутатът.

„БСП беше против тази приватизационна сделка, но не сме щастливи, че излязохме прави. Приватизацията беше направена при първия кабинет на Бойко Борисов и проблемите се случват при втория му кабинет, затова той е адресатът на въпросите на синдикатите“, каза Бойчев.

По думите му сега държавата няма механизъм да влияе на холдинга, защото е допуснала такъв договор. Активите е трябвало по думите му да попаднат в стратегически инвеститор, който ще развива производството.

Депутатът припомни, че комисията е възложила на Лукарски да изчисли щетите за бюджета, които ще настъпят от затварянето на софийската фабрика за цигари и от съкращаването на близо 400 работници.

Вижте още във видеото:

Още видео материали можете да гледате в сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още