Инвестициите с евросубсидии се отразиха чувствително на българското земеделие

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Инвестициите с евросубсидии се отразиха чувствително на българското земеделие

от Екип на Investor.bg | 15.03.2017 14:17

Инвестициите в техника и нови технологии, включително с евросубсидии, се отразиха чувствително на земеделието през последните 10 години, но все още има сектори, при които постигнатото е под нивото от 2007 г., когато България стана член на Европейския съюз (ЕС). 

Основни данни за развитието на българското селско стопанство можете да видите в обзор на Investor.bg, подготвен за провелия се вчера дебат Предизвикателствата пред земеделците през 2017 г.

Използвани са данни от  Центъра за икономически изследвания в селското стопанство (CAPA) към Института за аграрна икономика, Министерството на земеделието и храните и интервюта с представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националния съюз на градинарите. Данните за 2016 г. са прогнозни.

По обзора работиха Надежда Бочева, Мила Минева и дизайнерът Александър Маринов.

Вижте повече във видеото:

гледано: 1956   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
6 гласа

Дебатът на Клуб Инвестор се проведе с подкрепата на Българо-американска кредитна банка (БАКБ) – генерален партньор, Пионер Семена България, Bayer Crop Science и Netafim – Ирисист. Институционални партньори са Индустриален Холдинг България, Елана и Институтът за агростратегии и иновации.

Рубрики
Kъм пълната версия