IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IBM: Коронавирусът ще насърчи дигиталната трансформация за бизнеса и обществото

Дигиталната трансформация не е свързана само с технологията, а с нас като потребители и като навици, смята Игор Павица

12:48 | 05.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Коронавирусът е една безпрецедентна трагедия, но и е един от ключовите фактори, който ще насърчи дигиталната трансформация както за бизнеса, така и за обществото. Такова мнение изрази Игор Правица, изпълнителен директор на IBM за България, в предаването “Update” с водещ Бойчо Попов по Bloomberg TV Bulgaria. 

“Дигиталната трансформация не е свързана само с технологията, а с нас – като потребители и като навици – как живеем живота си и как правим бизнес. И това как променяме дейността си принуждава бизнесите да променят поведението си спрямо това на потребителите. Това е нещото, което всъщност виждаме да се увеличава непрекъснато през последните месеци”. 

Според Правица има няколко ключови неща, които основно задвижват процеса по успешната дигитална трансформация.

“Първото определено е хибридният облак. Това е една от силите, за които смятаме, че помагат много на нашите клиенти да преминат към дигиталната трансформация. Второто важно нещо е свързано отново с данните и добавената реалност. Как да вземем базирани на данни решения, как да оптимизираме процесите и да ги направим по-умни, за да съкратим периода на извършването на самите процеси – това е нещото, което търси бизнесът”.

Третата сила според него е сигурността. 

“Едно от първите съмнения, когато говорим за облака, е сигурността. Защото данните ще бъдат в чужди центрове за данни, а много често и в други страни. В този аспект работим тясно с клиентите си, но не само – с правителствата и регулаторите също. Защото регулаторите са тези, които трябва да гарантират лесното преминаване на данните на бизнеса в облака по напълно сигурен начин”. 

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всички гости на предаването “Update” вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още