IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Пренасищане с петрол може да накара ОПЕК да преразгледа доставките

Енергийните акции бяха под натиск в последно време поради очакванията за спад в търсенето на петрол, казва анализаторът Георги Райков

22:33 | 02.11.18 г. 3
Експерт: Пренасищане с петрол може да накара ОПЕК да преразгледа доставките

"Пренасищането с петрол е възможно да доведе до преразглеждане на доставките от ОПЕК. Най-големият риск за петролните търговци след въвеждането на предстоящите санкции срещу Иран се крие в това, че никой не знае до колко ще падне износът на петрол от арабската държава".

Това каза Георги Райков, анализатор в Карол Капитал Мениджмънт, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria, по повод предстоящото въвеждане на санкциите срещу износа на петрол от Иран.

"Пазарът на акции обикновено предхожда и изпреварва движенията на суровините, цените на енергийните акции бяха под натиск в последно време и най-вероятно това е поради очакванията за спад в търсенето на петрол."

Друг интересен процес, водещ към бъдещи прогнози за пазара на петрол, който посочи Райков е промяната в цените на акциите на щатските компании, които предоставят услуги по дрийвинг.

"Този сектор беше под сериозен натиск и в момента стойностите му са на четиригодишно дъно, нещо, което не би следвало да виждаме при толкова високи цени на петрола, на каквито бяхме свидетели през октомври. Така че пазарът очаква волатилност и може би по-ниски цени - или това показват акциите на тези компании".

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:51 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 2
Sakamano
преди 5 години
По времето на Обама ОПЕК беше бита карта. Кой некадърник позволи на картела отново да надигне глава?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 5 години
от както Русия стана защитник на православието :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
Pyramid
преди 5 години
...и откога Иран стана арабска държава?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още