IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частичното спиране на работата на правителството в САЩ вече е проблем

Надявам се тази ситуация скоро да приключи, твърди Дейвид Рубенстайн, съосновател и съпредседател на Carlyle Group

17:17 | 24.01.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Дейвид Рубенстайн. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Дейвид Рубенстайн. Снимка: Ройтерс

Американските мениджъри изпитват безпокойство за актуалната ситуация в страната на фона на забавянето на икономиката в САЩ, в Азия и леко в Европа. Това става ясно от интервю на Bloomberg от Давос с Дейвид Рубенстайн, съосновател и съпредседател на Carlyle Group.

Той признава, че и частичното спиране на дейността на американските власти също се превръща в проблем.

“Приповдигнатото настроение от миналата година не се забелязва през тази. Очевидно частичното спиране на работата на американското правителство е също проблем. Надявам се тази ситуация скоро да приключи. И двете партии според мен разбират, че не е от полза за нито една от тях това да се случва”, каза той.

По думите му въздействието от спирането на дейността на агенциите е по-значително, отколкото може да се изчисли, тъй като до този момент не се е случвало нещо подобно.

„Всичките ни иконометрични модели няма да са правилни, тъй като вкарваме в тях показатели от миналото, в което обаче не се случвало нещо подобно. Следователно изчисленията може да са правилни, но е възможно и да не са“, каза той.

Рубенстайн е съосновател и съпредседател на Carlyle Group, в която партньор бе Джером Паулъл, преди да стане председател на централната банка на САЩ. 

Цялото интервю гледайте във видео материала. 

Всичко от Давос следете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 17 rate down comment 3
studioaa
преди 5 години
Спирането на правителството е проблем САМО за служителите, които остават без заплати и за НИКОГО другиго. Това спиране само доказва колко много пластове безсмислена бюрокрация е създадена в САЩ в последния половин век.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 3
ABBA
преди 5 години
Що за деббилизъм?Заглавие-1:Заявленията при безработица в САЩ намаляват въпреки неработещото правителствоЗаглавие-2:Частичното спиране на работата на правителството в САЩ вече е проблем Писачи, това засяга буквално 1% от населението на САЩ !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още