Цачев: Само икономическа рецесия може да спре инфлацията

Единственият инструмент, който работи добре в ситуация на рецесия, са правителствените облигации, казва специалистът на „Елана Трейдинг"

Още по темата
Ц. Цачев: Федералният резерв поема към
21.02.2022
Коментари
0
 
1
 
3
viva до: terziеv
преди 1 месец
Няма профилна снимка
И аз си мисля, че инфалцията е цел. Хората във ФЕД не са толкова глупави, че да се се заблудили. Добре, да има няколко човека заблудени, ама това са толкова глави на едно място. Още от самото начало ми прави впечатление как ни поставиха в тенджерата и съвсем лекичко започнаха да повишават температурата. Пандемии, войни, така ще я откарат 4-5 години. Според мен няма да допуснат нещо супер грозно от рода на инфлация от над 12-13% за САЩ и ЕЗ, защото може да изтърват юздите и да стане неуправляемо и от икономическа гледна точка и от социална, но една средна инфлацийка 7-10% за период от 5 години. Половината дългове ще се амортизират за 5 години, а и след това няма да е песен. Ще си караме на 2-3%. Ако САЩ искат, цената на петрола могат за една седмица да я смъкнат на 60-70 долара за барел. Само да подпишат ядрената сделка с Иран и на другия ден поне 1 млн барела са на пазара, до няколко месеца още 1 млн., до 1 година още 1 млн. Малко да облекчат санкциите срещу Венецуела - същите количества. Отделно, че все не ми се вярва пършивата Саудитска Арабия да не слуша САЩ, ако работата е на зор. САЩ само да свалят подкрепата и Саудитска Арабия я няма.
1
 
2
 
2
terziеv до: Иван Митев
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Няма да стане. Сравнително малка част от инфлацията се дължи на монетарната политика. Следователно монетарни мерки няма как да се справят с инфлацията. Отделно никой не иска да се справи с инфлацията. Сигурно за десети път го пиша - инфлацията е цел, а не грешка.
2
 
2
 
1
преди 1 месец
В съответна държава, сегашната инфлация е последица от употреба на лош метод за емитиране на пари. Централната банка няма капацитет за сигурно спиране на инфлация.Все още обществеността коментира последиците, а е мълчалива за водещата причина.Вариантите са два:Първи: При запазване на държавната финансова грешка е невъзможно успешно държавно противодействие срещу инфлация.Втори: Премахването на държавната финансова грешка ще прекрати сегашната инфлация.