IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът чака още разяснения от НАП за Наредба Н-18

Практическите проблеми остават, но срокът няма да се удължаван, посочиха Лена Бориславова и Паско Пасков

11:02 | 26.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бизнесът се интересува как точно да бъде интерпретирано всяко изискване на Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства. Към момента има дефиниции само на част от понятията, като много от тях остават неизяснени. Това коментира адвокат Лена Бориславова, адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Величков и Кючуков”, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Броят на спорните текстове е много по-голям, отколкото от Националната агенция за приходите ще могат да смогнат да отговорят, отбеляза тя. „Трябва да се задават много конкретни въпроси, за да се дадат верни отговори и да не се подвежда бизнесът относно начина на интерпретиране на разпоредби към всеки индивидуален казус от страна на приходната администрация“, посочи още Бориславова.

Паско Пасков, управител на „Степ-Софт“ ООД,  напомни, че остават само два месеца до влизането в сила на изискванията към софтуерите от тип СУПТО. „Хората все още имат нужда от разяснения върху основни въпроси по отношение на териториалния обхват на търговския обект, използването на интегрирана система от няколко фирми", обясни той.

По думите на Бориславова от НАП няма индикации, че може да има ново удължаване на сроковете. „Срокът остава 30 септември”, напомни тя.

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още