IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аспарух Карастоянов: Търговската сделка за въоръжаване на Индия е сериозен ход

Над 4 млн. индийци живеят в САЩ, а средният доход на тези семейства е над 100 хил. долара, твърди експертът

16:40 | 25.02.20 г. 4
Аспарух Карастоянов: Търговската сделка за въоръжаване на Индия е сериозен ход

Търговската сделка за въоръжаване на Индия е много сериозен ход. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Аспарух Карастоянов от Мароканско-българска търговско-промишлена палата.

По думите му всяко едно действие на президента на САЩ Доналд Тръмп е добре планирано с добър икономически ефект.

Целта на посещението на Тръмп в Индия е обявяването на оръжейна сделка за 3 млрд. долара и разработването на проекти в областта на енергетиката, припомни той. 

"Втората по големина диаспора в САЩ е индийската. Над 4 млн. индийци живеят в САЩ, а средният доход на тези семейства е над 100 хил. долара. Това показва, че има голям брой потенциални гласоподаватели", каза Карастоянов.

По думите му основното напрежение в региона е между Пакистан и Индия. През последните години САЩ загубиха инициативата в региона и Тръмп се опитва да възстанови положителната тенденция в търговията с военно оборудване и самолети, добави експертът.

Повече вижте във видеото, а целия разговор може да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 4 години
стената с Мексико ... как е ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
Стоян Петров
преди 4 години
И помоли дядя вова, да ти обясни защо индийците са готови да платят над 100 000 000$ за бройка. Това е доста повече от недомислието Су-57. Тези хеликоптери реално са единствените в света, който откриват подводници и са в състояние да ги унищожат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
zelka007
преди 4 години
мдаа ... дядя вова , е те тия се отказаха от су57 . вкараха май 10 цифрена сума в проекта докато разберат , че руссияните немат нищо общо с 5-то поколение изтребител , а им пробутват най-обикновен самальот ... и са ще правят собствен завод за Ф16блок70 . само дето са им кръстили за политически цели лиценза Ф21 ... :))) ... 115 бройки искат за армията си ... вероятно не разбират от топ военни рассиянски технологии ... дай некой youtube клип за опорка ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
Valentin13
преди 4 години
Тръмпича няма празен ход, каквото и да започне свършва с голяма печалба. Вярвам, че и европейците ще се научат така. Първо трябва обаче да изгоним зелените талибани и марксисти от властта и тогава ще започне оздравяването на болната Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още