IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анна Кръстева: Очакванията към служебния кабинет са противоречиви

Рисковете с машинния вот са свързани най-вече с психологическата нагласа на хора, твърди политологът

17:03 | 07.05.21 г. 1
Анна Кръстева: Очакванията към служебния кабинет са противоречиви

Очакванията към служебния кабинет са противоречиви, но при всички случаи няма политическа драма. Когато сме в политическа криза, може да се връчи мандат за подготовка на изборите на нов кабинет, който не е в оставка. Целта е да се проведат свободни и честни избори, като трябват много добри експерти. Това обясни преди Bloomberg TV Bulgaria политологът проф. Анна Кръстева.

Тя коментира още, че новият политически спектакъл с оттеглянето на кандидатурата на Красимир Ципов за председател на Централната избирателна комисия (ЦИК) показва как властта е нещо, от което всички бягат. „Виждате, че буквално в последния момент беше прието предложението на „Има такъв народ“ постът да бъде поет от Камелия Нейкова“, каза гостът.

По думите на проф. Анна Кръстева служебното правителство трябва да внесе успокоение и в администрацията, и сред гражданите. 

„Румен Радев върви по много тънко въже, тъй като високата му репутация се дължи на това, че не е въвлечен в управлението. Обикновено президентите не понасят негативите от конкретното управление“, каза професорът.

Според Анна Кръстева образите на Радев и Борисов са доведени до „екстремност“ и ще е интересно да се наблюдава кой образ ще предпочетат българските граждани през следващите месеци.

По отношение на гласуването с машини експертът заяви, че това безспорно е вид ограничение на правото на избор.
„Ще видим дали ще обезкуражат определени групи от обществото новите правила“, каза още тя.

Според проф. Кръстева рисковете с машинния вот са свързани най-вече с психологическата нагласа на хора, които по-малко използват технологии, но очакванията са да се засили активността от страна на младите.

Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
serafima
преди 2 години
Ано, чудиш се накъде да се извъртиш.Разбира се, че очакванията към служебния кабинет ще са противоречиви. Особено от любимия ти премиер - интелектуалец от първа степен, майстор на пожарникарския маркуч и пищова Борисов.Стига си се правила на политолог. Не ти се удава, а само страшно се докарваш на властимащите.Гнусничко е, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още