800 млн. лв. влизат в общините, ако 2% от данъка върху дохода остават при тях

Очаква се решение да бъде намерено през следващата година, казват Петър Ганев и Димитър Томов

800 млн. лв. влизат в общините, ако 2% от данъка върху дохода остават при тях

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Коментари
0
 
2
 
3
mick до: mick
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Както и градовете. Всички само на европомощи/друго име - еврофондове/ се надяват. Малките улици въобще не се поддържат, даже и в София. А би трябвало данъците и приходите на общините така да са направени, че цялата инфраструктура на общината да се поддържа и обновява своевременно.
0
 
1
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
А и данък имоти защо просто не се направи по-нормален? Като се разшири да действа и върху всички недвижими имоти - и за земеделските земи и горите, ливадите. Така, че всички населени места да имат достатъчно средства. Освен това данъчната оценка трябва да е по-близка до пазарната цена на имота.. и да се изчислява всяка година.В момента селата са пред разпад, защото въпреки, че имат хиляди декари земи в землищата си, не получават нищо от тях - като резултат, имаме неасфалтирани улици, неподдържани улици и единствено само тия общини абонирани за еврофондове - само те горе долу са добре, докато печелят евфрофонд/помощ след еврофонд.
1
 
3
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
"Ако поне 2% от данък общ доход остават в общините, ще бъдат решени проблеми като демографска криза, безработица и бедност." Като поставят този основателен въпрос, двамата автори ТРЯБВА да знаят и може би знаят за развитието на политиката на финансова децентрализация в страната. Колко години вече се обявява от партии, когато флиртуват за власт? Защо де факто не се осъществява? ТАМ е ВЪПРОСЪТ! ГЕРБ управлява вече 11 години и НИЩО от това не се случва. Това, което казват в този материал двамата, НИКОЙ НЕ ГО ОСПОРВА И СЕ ЗНАЕ. Ако им стиска, да развият темата.Защото Падишахът предпочита като шофьор на държавната джипка (което не е разрешено на длъжностно лице в управлението) да раздава през прозореца пари ТАМ и КОЛКОТО ТОЙ РЕШИ. Очаква да му благодарят, да му целуват ръка и викат АФЕРИМ! Помните ли скорошния подработен от него клип сред хора от селата? Той: "Имате ли баби и дядовци? Получиха ли 50 лева? Е, доволни ли са?" Те се усмихват притеснено и казват, че са доволни. ОСТАВКА!