IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

65% от онлайн магазините очакват спад на продажбите и освобождаване на кадри

Осезаем ръст на търсене има на хранителни продукти, електроника и спортни артикули, посочи Жанет Найденова от Българска Е-комерс Асоциация

15:39 | 09.04.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Проучване на Българска Е-комерс Асоциация в интервала 13 март-30 март отчита, че 65% от онлайн магазините в България очакват спад на продажбите, освобождаване на кадри и затваряне на магазини, съобщи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Жанет Найденова, председател на Българска Е-комерс Асоциация.

"Променят се навиците на потребителите и търсенето на продуктови категории. Има спад на търсенето в категории като обувки, мода, туристически пакети. Тъй като хората работят от вкъщи, самите им потребности се променят. Виждаме повишено търсене в категории като електроника, закупуват се компютри, лаптопи и конзоли", коментира тя.

Найденова посочи, че най-осезаем ръст - над 30-40%, има в категорията за поръчка на хранителни продукти.

„Други категории с печалби са тези за спортни и фитнес уреди, както и здравни продукти и почистващи средства", разкри председателят на Българска Е-комерс Асоциация.

По думите на Найденова по-голяма част от доставките вече се заплащат онлайн.

„Засега куриерите работят на пълни обороти. Компаниите с ръст в продажбите въвеждат допълнителен режим на смени, за да обработят всички поръчки", уточни тя.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още