IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

40 компании оперират в гейминг индустрията в България

В икономиката на свободното време делът на интерактивните забавления става все по-голям, твърди експерт

12:40 | 15.03.18 г.
40 компании оперират в гейминг индустрията в България

В България има около 40 компании, които оперират в гейминг индустрията. В световен мащаб видеоигрите са една от най-значимите развлекателни индустрии, и като приходи, които генерират, и като културен отпечатък. Това коментира Мартин Кадинов, регионален мениджър на ESL за Югоизточна Европа и съорганизатор на GDS, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"В икономиката на свободното време делът на интерактивните забавления става все по-голям“, каза още той.

Кадинов обясни още, че ESL е световният лидер в организацията на състезания за видеоигри, или т.нар. електронни спортове. 

„Гейминг културата в България със сигурност не е на нивото на тази в Швеция, но и в България има много хора, които играят видеоигри. Разширява се аудиторията, но игрите не успяват да намерят своята позиция в обществения дебат. Все още има хора, които считат, че те генерират агресия, а за други са просто загуба на време. Докато в една държава като Швеция обществото е много по-толерантно към различния“, коментира още Кадинов.

Вижте още във видеото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още