IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

130 български фирми ще продават онлайн чрез безплатни дигитални услуги

Съвместна инициатива на ИАНМСП, ДСК Мобайл, Mastercard и Cloudcart ще предоставя електронни магазини и платформи

18:54 | 05.01.21 г. 1
130 български фирми ще продават онлайн чрез безплатни дигитални услуги

„Целта на обединените усилия е да помогнем на българските компании, които искат да излязат в онлайн пространството, като им предоставим възможността да използват електронни магазини и да продават своята продукция. В случай че вече имат подобен магазин, те могат да мигрират към по-добрите платформи. Всеки от партньорите ще даде своя принос към съответните компании“, поясни Таков.

От инициативата ще могат да се възползват общо 130 собственици на малък и среден бизнес, които ще получат безплатни дигитални услуги. Условията, на които фирмите трябва да отговарят, за да участват, са обявени на сайта на ИАНМСП.

По думите на Таков като положителен ефект от пандемията може да се посочи дигитализацията и това, че редица процеси ще започнат да се случват по-бързо.

„Дигитализацията отдавна е тук, просто някои компании, които са неглижирали тези процеси, в момента преосмислят ситуацията и започват да взимат по-бързи решения в тази посока", коментира изпълнителният директор на ИАНМСП. Той съобщи, че при интерес от страна на бизнеса от инициативата ще се възползват още предприятия.

Васил Димитров посочи, че Банка ДСК е партньорът в инициативата, който осигурява платежната услуга, необходима, за да бъде реализирана една онлайн продажба.

„В една онлайн среда особено важно е наличието на платформа за електронен магазин, където търговците могат да публикуват своите предложения към потребителите. Този електронен магазин трябва да бъде интегриран с платежна платформа, каквато в случая е направена с електронния пост на банката“, обясни той.

По думите му наличието на подобен електронен пост дава възможност на търговците да се популяризират не само на българския пазар, но това е по-лесният начин да достигнат и международни пазари и това е перспективата през следващото десетилетие.

Готов ли е българският бизнес за дигитализацията на финансовите услуги?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
travelboy
преди 3 години
Да бе.Електронни плащания.Първо НАП въведоха хиляда изисквания за плащане с карта и принудиха всички да използват наложен платеж като ни върнаха 50 години назад.Не знам защо тълкуват плащане с карта като в брой,като парите отиват по сметка.Ама Свищовското светило Горанов оста пейзажа и се оттегли на топло.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още