Няма да има ефект от икономическите мерки на правителството

Държавата ще похарчи много пари без това да даде нужния резултат, смята Николай Ников

Няма да има ефект от икономическите мерки на правителството

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Коментари
0
 
7
 
5
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Останах приятни изненадан от статията. В тези дни, в които поизмаза се шири и всеки иска да получи нещо, автора си позволява да зададе въпроса "а дали всеки го заслужава"
1
 
3
 
4
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Днес минах покрай бюрото на труда на път за магазина. Имаше опашка от 50-60 човека. В петък беше малко по-малка.
3
 
6
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Не сте прави- мерките ще помогнат много на приближените до властта, другите да пасат трева. Така беше преди епидемията, така е и сега. Епидемията не е сменила правителството или парламента, защо очаквате различни решения?!!?!?
2
 
8
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Много ясно, че никакви мерки няма да помогнат. То още не се знае какви са щетите, че изобщо да се мисли за помощи. Но властите нямат избор, хората отдолу ги натискат да предприемат нещо и те от немай къде измислят някакви мерки. А бизнесът реално вече действа по въпроса. На никой не му е приятно да освобождава служители, но друг вариант няма. Малко са фирмите с толкова големи резерви, че да плащат заплати и осигуровки на хора които не работят. Властите предлагат: "Продържавайте да им плащате, а ние ще поемем част от загубите ви." Да беше само за месец, това би било някакъв вариант, но никой не знае колко ще продължи, а че потреблението няма да се върне на нивото преди кризата, това е сигурно. Според мен, вместо да се раздава с лека ръка, по-добре ще е с помощите малко да се изчака, докато стане ясно какви са реалните щети. Иначе рискуваме когато наистина има нужда от помощ, хазната да се окаже празна.
0
 
10
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Сега , след като се очертава въвеждането на някаква форма на мораториум по кредитните погасителни планове и идва пролет (по-ниски сметки за ел.енергията в домакинствата), редно е и работещите в държавна и общинска администрация, да намалят за няколко месеца с едни 30-40% заплатите и средствата да се насочат за помощи при безработица, още повече, че натовареността на редица звена в общинска и държавна администрация едва ли скоро ще се върне на нивата преди "положението", т.е. ще седят още дълго време без работа (както седят и в момента).